Bewegen op Recept de Bilt is een samenwerking tussen gemeente de Bilt en Gezondheidscentrum de Bilt, herstart sinds november 2016. Binnen Bewegen op Recept werkt de deelnemer onder professionele begeleiding vanuit het gezondheidscentrum en begeleiding van de buurtsportcoach aan een gezonde en actieve leefstijl, met als doel meer te bewegen. In een half jaar tijd zijn er ruim 40 inwoners uit De Bilt verwezen naar Bewegen op Recept.

Waarom?

Het is algemeen bekend dat iedereen beweging nodig heeft. Dat is goed voor lichaam en geest. Als u te weinig beweegt kunt u daar last van krijgen en kan het risico op hart- en vaatziekten toenemen. Met beweging kunnen klachten verdwijnen en dat kan dan de kans op complicaties verminderen. De praktijkondersteuners van de Gezondheidscentra De Bilt, fysiotherapeuten van Fysiotherapie "De Bilt" en Buurtsport- coaches van MENS De Bilt komen daarom in De Bilt met een nieuw concept: Het Beweegrecept. Bewegen is vaak het beste geneesmiddel, uw praktijkondersteuner kan een beweegrecept voor u uitschrijven voor een passend persoonlijk beweegprogramma.

Indien u niet direct in staat bent om mee te doen aan het beweegaanbod in De Bilt, zult u eerst via de fysiotherapeut begeleid worden.

Voor wie?

55-plussers met gezondheidsklachten, zoals overgewicht, suikerziekte, hartklachten of een hoge bloeddruk.

Uitgangspunten

  • Bewegen is goed voor de gezondheid (van gewrichtsklachten tot risicofactoren)
  • Een beweegrecept is een ‘strippenkaart’ voor twaalf keer 1x per week onder begeleiding bewegen. Deelnemers betalen € 35,- voor de strippenkaart bij de sportaanbieder. Dit geldt niet voor al het beweegaanbod.
  • Deelnemers doen minimaal een half jaar mee: Ze gaan 3 maanden bewegen onder begeleiding en worden gemotiveerd om zelf door te gaan voor nog 3 maanden en vervolgens structureel te blijven bewegen bij de sportaanbieder waar zij zijn begonnen.

Kosten?

U kunt bij de door u gekozen sportaanbieder tegen een gereduceerd tarief terecht.

Aanmelden/informatie

Fysiotherapeut: Mark Koot
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
030 - 220 23 65

Buurtsportcoach: Maikel Rijdes
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
06 - 33 17 94 65