Heeft u Corona/COVID-19 gehad en zit u met klachten als gevolg van deze ingrijpende ziekte? Het team van Fysiotherapie "De Bilt" staat voor u klaar.

COVID-19 kan restklachten geven zoals

  • Longproblemen
  • Hartproblemen
  • Pijnklachten aan handen of voeten
  • Vermoeidheid
  • Gewricht- en spierklachten
  • Verlies van conditie en kracht
  • Psychische en cognitieve problemen zoals angstklachten, depressie, concentratie- en geheugenproblemen etc.

Zeker mensen die op de IC hebben gelegen, maar ook degene die alleen een periode op een verpleegafdeling of thuis deze ziekte hebben doorgebracht, hebben een flinke jas uitgedaan betreft hun conditie en spierkracht. Dit heeft een grote invloed op andere gezondheidsaspecten zoals verminderde wondgenezing en verhoogd risico op infecties. Het is dus belangrijk om zo snel mogelijk fysiotherapie te krijgen zodra u symptoomvrij bent.

De eerste 14 dagen na het ontslag mag therapie alleen op afstand gegeven worden, dus via telefoon, beeldbellen of met de gebruikelijke 1,5 afstandsmaatregel bij u thuis. Deze periode zal vooral gericht zijn op het weer oppakken van de dagelijkse activiteiten. Ook is er aandacht voor het verbeteren van de longfunctie, door het versterken van de ademhalingsspieren. Pas in volgende fase is kracht- en conditietraining mogelijk, ten behoeve van uw wensen zoals bijvoorbeeld terugkeer naar werkzaamheden of hobby’s.

De fysiotherapeuten van Fysiotherapie "De Bilt" hebben zich gespecialiseerd in revalidatie na COVID-19 en kunnen u helpen met uw herstel.

We werken binnen het Gezondheidscentrum De Bilt samen met de psycholoog, diëtist, ergotherapeut, een psychosomatisch fysiotherapeut en een logopedist die, uiteraard na overleg met u, zullen worden ingeschakeld wanneer nodig. Behandelen gebeurt op verwijzing van uw huisarts of specialist in het ziekenhuis.

Voor meer informatie of aanmelden, neem contact op via 030 - 220 23 65 of mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.