Manuele therapie richt zich op het verbeteren van de bewegingsvrijheid, afname van pijn en het verbeteren van uw houding. De behandeling bestaat uit specifieke manuele technieken uitgevoerd door de manueel therapeut, het geven van adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen en oefeningen.

In onze praktijk zijn werkzaam als manueel therapeut:

  • Pieter Krommenhoek heeft de SOMT (Stichting Opleiding Manuele Therapie) gevolgd. Tijdens zijn opleiding Master manuele therapie heeft hij zich gespecialiseerd in hoofdpijnklachten welke vanuit de nek afkomstig zijn. Tevens door zijn affiniteit voor schouderklachten is hij aangesloten bij het Schoudernetwerk Midden Nederland.
  • Jeroen Wirtz heeft de SOMT (Stichting Opleiding Manuele Therapie) gevolgd. Hij is gespecialiseerd in nekpijn, hoofdpijn, lage rugklachten en sport gerelateerde klachten in bekken, heup en knieën. Hij heeft de Master voor manuele therapie met succes afgerond.
  • Jorrit Ackema heeft de SOMT (Stichting Opleiding Manuele Therapie) gevolgd. Hierna heeft hij zijn Master diploma in de manuele therapie behaald. Zijn specialisaties zijn: hoofdpijn, nekpijn, kaakklachten, schouderpijn en rugklachten. Jorrit is ook bij het Schoudernetwerk Midden Nederland aangesloten

Manuele therapie, to click..


Geblokkeerde stijve gewrichten worden door mobilisatie (langzaam bewegen van of langere rek op gewrichten) of manipulatie (snellere kortere beweging) weer in beweging gebracht. Tijdens een manipulatie kunnen één of meerdere "kliks" gehoord worden . Ook bij gezonde niet geblokkeerde gewrichten kunnen deze "kliks" gehoord worden.

...or not to click


Een manipulatie werkt niet altijd klachten verminderend of hoeft niet altijd een blokkade op te heffen bij het horen van een "klik"! Een geslaagde manipulatie gaat ook niet per definitie gepaard met een "klik" geluid!
Het met regelmaat manipuleren van dezelfde gewrichten teneinde pijn of een bewegingsbeperking op te heffen mag niet het enige middel zijn om genoemde stoornissen te behandelen. Wij combineren manuele therapie met fysiotherapie zodat ook de spieren aandacht krijgen.
De preventieve maatregelen die volgen (op een manipulatie) om het mechaniek in beweging te houden zijn essentieel voor het behoud van het resultaat. Het adviseren en aanleren van oefeningen (of anders bewegen) die dienen om de belastbaarheid van de patiënt te verbeteren en het beter leren inschatten van de belasting en de belastbaarheid zijn tevens zeer belangrijke elementen in de behandeling.

Meer informatie vindt u ook op de volgende sites
Nerlandse Vereniging voor Manuele Therapie