Sportfysiotherapie is bedoeld voor sporters met klachten of blessures, al dan niet ontstaan tijdens het sporten. Het doel is om sporters zo snel mogelijk hun sportbeoefening te laten hervatten.

Tevens kan de sportfysiotherapeut een advies geven over hoe op een gezonde manier de favoriete sport te beoefenen. Hierbij kunnen vragen aan de orde komen als: Hoe moet ik trainen? Welke opbouw is de beste? Moet ik krachttraining doen, of juist meer duurtraining? Hoe vaak moet ik trainen?

Niet alleen voor sporters

Sportfysiotherapie is voor sporters, maar ook voor mensen met een chronische ziekte of ouderen die een blessure hebben opgelopen. Kern van de aanpak is de balans tussen belasting en belastbaarheid te vinden.

De sportfysiotherapeut

Een sportfysiotherapeut kan zich inleven in de positie van een sporter. Hij probeert te begrijpen waarom u geblesseerd bent geraakt. Hij kan u gerichte adviezen geven op welke manier u de training weer kunt hervatten.

Deze analyse is ook prima voor minder validen te maken.

Behandelmogelijkheden

De sportfysiotherapeut kan kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden. Bijvoorbeeld het gebruik van tape en braces. Maar ook van mobiliserende technieken. Vaak zal hij u adviseren bepaalde spiergroepen extra te trainen. Ook zijn analyse aan aanpassing van de sporttechniek mogelijk.

Met welke vragen kunt u bij uw sportfysiotherapeut terecht?

  • sportblessures
  • andere klachten waardoor u niet meer kunt sporten
  • advisering in sportkeuze
  • sportmedische begeleiding en trainingsprincipes voor sporters
  • begeleiding voor mensen die minder belastbaar zijn