BEWEGEN? JUIST MET COPD!

Meer bewegen en gericht trainen is, naast het gebruik van medicijnen, een belangrijke behandelmethode bij COPD. Op de langere termijn leidt het tot minder benauwdheid, meer bewegingsvrijheid en kwaliteit van leven. Dit komt door het verbeteren van de conditie en het aanleren van goede ademhalings- en hoesttechnieken. Op deze manier kunnen de klachten van COPD zich stabiliseren en kunnen nieuwe, ernstige longaanvallen worden voorkomen.
Na de intake maken wij een trainingsplan die op maat gemaakt en op uw mogelijkheden en doelen afgestemd. Afhankelijk van de ernst van de COPD, kunt u starten met een beweegprogramma van 13 weken of een programma die het hele jaar door gaat.
De training vindt plaats in onze oefenzaal 1 of 2x per week.

U werkt aan uw algehele conditie, kracht en goede ademhaling bij rust en bij inspanning. We geven informatie en voorlichting over hoe u met de COPD in het dagelijks leven kunt leren omgaan en de mogelijkheden beter kan benutten. Daar horen adem-, ophoest- en ontspanningsoefeningen bij.
Om voor een behandeling in aanmerking te komen heeft u een verwijzing nodig van de specialist, de huisarts of de longverpleegkundige. De fysiotherapeutische behandelingen worden volledig vergoed uit de basis verzekering.

We werken nauw samen met de verwijzers, huisartsen, longverpleegkundigen en diëtist. De praktijk is aangesloten bij het COPD Netwerk Utrecht.