Er is voor een fysiotherapeutische behandeling geen verwijzing van een arts meer nodig. U kunt zich dus gewoon aanmelden. Of u verzekerd bent voor een behandeling hangt af van de polisvoorwaarden van uw verzekering. Bij twijfel kunt u onze assistenten altijd bellen. Onze ervaring met de directe toegankelijkheid is buitengewoon positief. Natuurlijk blijven behandelingen na verwijzing door een arts altijd mogelijk.

Wat betekent Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF) voor u?

U heeft géén verwijsbriefje meer nodig voor de fysiotherapeut. Natuurlijk, u mag nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts. Maar het hoeft in principe niet meer. Dat heeft voordelen. Zo komt u direct bij de specialist in beweging terecht. Zodat u weer direct kunt beginnen met werken aan uw herstel. De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg.

De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst. Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat hij eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts.

Wanneer u wel behandeld kan worden door de fysiotherapeut, dan kan hij, of één van zijn collega's, in overleg met u aan de slag. En dat is wel zo prettig.

Bron: KNGF/ www.defysiotherapeut.com

Vragenlijsten bij een eerste consult

Bij een eerste bezoek aan onze praktijk vragen wij u een gezondheidsvragenlijst in te vullen. Dit is voor de therapeut een praktisch hulpmiddel om snel uw gezondheidstoestand te screenen en te kijken of er eventueel contra-indicaties bestaan voor de behandeling.

  • Gezondheidsvragenlijst

De volgende vragenlijsten kunnen praktisch zijn om voor aanvang van de therapie in te vullen en mee te nemen naar de therapeut. Deze vragenlijsten kunnen de therapeut meer specifieke informatie geven.

  • Patiënt specifieke klachtenlijst
  • Nekklachten vragenlijst
  • Lage-rugklachten vragenlijst